Nederland toch voetbalkampioen

Nieuws | de redactie
4 juli 2016 | Het ontbreken van Oranje op het EK in Frankrijk doet nog altijd pijn, maar gelukkig zijn we elders toch het sterkst. Gisteravond won een team van de TU Eindhoven namelijk in Leipzig de RoboCup. ‘Tech United’ was na penalty’s te sterk voor een team uit China.

De RoboCup is een voetbalwedstrijd voor robots. De wedstrijd heeft zich ten doel gesteld om in 2050 robots te hebben ontwikkeld die zich kunnen meten met de beste voetballers ter wereld. De TU Eindhoven doet mee in de Soccer Middle Size League. Het voetbal is onderverdeeld in verschillende klassen waarin de deelnemende robots in meer of mindere mate gelijkenis vertonen met echte voetballers.

In Leipzig trad het Eindhovense team aan tegen een Chinees team van de Technische Universiteit van Beijing. Beide teams vonden elkaar in de twee jaren hiervoor al in de finale, waar beide teams één keer een titel op hun naam schreven.

In de finale waren een verlenging en penalty’s nodig om uiteindelijk een winnaar te bekronen. In de reguliere speeltijd was het 2-2 geworden, waarna beide teams in de verlenging nog één keer scoorden. In de aansluitende penaltyserie slaagden de Chinezen er niet één keer in om doel te treffen. “Ik heb er geen woorden voor, het was zo ongelooflijk spannend,” reageerde studente en teamcoach Lotte de Koning na afloop tegen de NOS.

De samenvatting van de wedstrijd is hieronder te zien:


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK