Zomerschool voor vluchtelingstudent

Nieuws | de redactie
6 juli 2016 | Op veel onderwijsinstellingen worden activiteiten opgezet om vluchtelingen toegang te bieden tot hoger onderwijs in Nederland. Ook bij de Hogeschool Rotterdam kunnen ze terecht voor een zomerschool om de Nederlandse taal te leren.

Van 25 juli tot en met 12 augustus zijn de vluchtelingen welkom op de hogeschool waarin toe wordt gewerkt naar taalniveau B1, dat betekent dat iemand in staat wordt geacht eenvoudige Nederlandse teksten te begrijpen.

In de intensieve training wordt  in vijf dagdelen per week gewerkt aan het instapniveau A2 naar taalniveau B1 brengen van de deelnemers. Naast taallessen wordt in de zomerschool ook aandacht besteed aan cultuur en leer je samen met andere cursisten en onze docenten de stad Rotterdam beter kennen.

Er wordt gewerkt uit de lesmethode ‘Nederlands in actie’, dat te bestellen is bij Coutinho. Het 1e hoofdstuk van het boek is hier in te zien. Voor deelname aan de cursus is de aanschaf van dit boek verplicht. Deelnemers beschikken over taalniveau A2 en kunnen dat ook aantonen met een certificaat. Ben je niet in het bezit van een certificaat van taalniveau A2 dan krijg je een korte intake met een taaldocent. Via informatiepuntvluchtelingen@hr.nl kunnen mensen zich aanmelden voor de cursus.

Het is niet voor het eerst dat een hogeschool zich inspant om vluchtelingen in Nederland toegang te bieden. Overal in Nederland worden initiatieven ontplooid. Zo ontwikkelde de Hanzehogeschool al de Grotius Minor waar docenten geheel in hun vrije tijd een onderwijspakket ontwikkelden om vluchtelingen actief te betrekken bij het hoger onderwijs. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK