Geen schikking voor Trump University

Nieuws | de redactie
3 augustus 2016 | Ondanks de nadrukkelijke wens van de republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft een rechter een schikking afgewezen in de rechtszaak van ontevreden studenten van de Trump University. Volgens de rechter is er sprake van een serieuze zaak over fraude op de universiteit.

Rechter Conzalo Curiel zegt in een schriftelijke verklaring dat er sprake is van een “genuine issue of material fact” aangaande de vraag of Trump willens en wetens gefraudeerd heeft. Curiel leidt een aantal zaken van ontevreden studenten die tienduizenden dollars hebben betaald voor de inmiddels ter ziele gegane Trump University. De studenten werd onterecht verteld dat zij les zouden krijgen van de vastgoed magnaat zelf.

In tegenstelling tot wat was beloofd, was Trump zelf niet betrokken bij de sollicitaties en interviews met nieuwe instructeurs. Trump ontkent deze verdachtmakingen en zegt dat de studenten waar voor hun geld hebben gekregen. Curiel heeft al één zaak gepland voor november dit jaar. Volgens de rechter ligt de vraag voor of Donald  Trump “knowingly participated in a scheme to defraud.”

Conzalo Curiel werd eerder door Trump beschimpt omdat hij volgens de presidentskandidaat niet onafhankelijk kan zijn wegens zijn Mexicaanse afkomst. Volgens Trump heeft dat te maken met zijn plan om een muur te bouwen op de grens van Mexico en Amerika.  


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK