Jadnanansing aan de slag in Rotterdams MBO

Nieuws | de redactie
22 augustus 2016 | Haar pizzasessies met studenten in MBO en HBO werden een begrip. Nu Kamerlid Tanja Jadnanansing afzwaait in Den Haag verbindt zij zich nog nadrukkelijker aan het beroepsonderwijs. Ze wordt programmamanager strategie en externe betrekkingen bij het Albeda College.

Toen in mei duidelijk werd dat PvdA-Kamerlid Jadnanansing niet verkiesbaar zou zijn bij de verkiezingen in maart 2017, sprak zij al de wens uit om haar carrière voort zetten in het grootstedelijk MBO. Jadnanansing die voor ze in 2010 de Kamer inkwam, al werkzaam was in het jongerenwerk én als journalist, putte tijdens haar werk in Den Haag veel inspiratie uit gesprekken met studenten.

Eerder uit de Kamer

Ondertussen geeft ze al wekelijks maatschappijleer aan VMBO klas in de Bijlmer en door middel van de door haar bedachte pizzasessies kwam het afzwaaiend Kamerlid al veel in gesprek met studenten uit het hele land. “Ik leer zoveel van de jongeren. Het kan door de ontspannen setting komen, maar de gesprekken zijn in de Pizzasessies openhartig en gaan heel vaak over persoonlijk leiderschap en over leren leren. Ja, u leest het goed, over leren leren,” schreef Jadnanansing al eens.

Met haar benoeming aan het Albeda College komt er al vervroegd een einde aan het Kamerlidmaatschap van Jadnanansing. Per oktober gaat zij namelijk al aan de slag in Rotterdam. Collegevoorzitter Ron Koren ziet uit aan de samenwerking met Jadnanansing. “Haar kennis van de politiek, de studenten, haar strategisch inzicht, enthousiaste, communicatieve vaardigheden en gedrevenheid zijn de eigenschappen om dit te kunnen realiseren. Wij zijn heel blij dat zij het Albeda komt versterken!”

Stappen zetten in alumnibeleid

Als programmamanager externe betrekkingen, mag van Jadnanansing verwacht worden dat zij zich extra zal gaan inzetten om de band die het Albeda College heeft met haar afgestudeerden te versterken. Vorig jaar nog betoogde Jadnanansing nog dat in het MBO grote stappen gezet moeten worden in het alumnibeleid. “Zou een ROC tien jaar lang zijn alumni volgen, kan het beschikken over een sociaal kapitaal van tienduizenden welwillende professionals die klaar staan als een beroep op hen wordt gedaan,”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK