Paul van Meenen wil in de Kamer blijven

Nieuws | de redactie
3 augustus 2016 | De onderwijswoordvoerder van D66 in de Tweede Kamer heeft zich kandidaat gesteld voor een tweede termijn in de Kamer. Daarmee is hij naast Pieter Duisenberg (VVD) de tweede onderwijswoordvoerder die officieel laat weten door te willen gaan met het Kamerlidmaatschap.

Op Twitter laat Van Meenen weten:  “Zojuist kandidaat gesteld voor TK @D66” om daar vervolgens de volgende hashtags  aan toe te voegen, “#kansen,  #investeren,  #zeggenschap,  #tijdvoordocent #leerrecht, #onderzoek etc.”

Onlangs gaf onderwijswoordvoerder Tanja Jadnanansing van de PvdA aan dat zij na twee termijnen stopt in de Kamer, ook haar liberale vriendin Anne-Will Lucas gaf aan niet op te willen gaan voor een derde termijn.

Pieter Duisenberg (VVD) gaf al eerder aan dat hij in de Kamer wil blijven, maar heeft ook de ambitie uitgesproken om staatssecretaris of minister te worden. Over die ambitie zei Duisenberg: “je kan dan veel meer bereiken dan als Kamerlid”. Nadat het landelijk bestuur van D66 de Kandidatenlijst heeft opgesteld en de leden zich hierover hebben uitgesproken via e-voting, wordt de definitieve kandidatenlijst op 21 november vastgelegd.

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK