Kamer vraagt opheldering over RUG-promovendi

Nieuws | de redactie
21 oktober 2016 | De PvdA wil van minister Bussemaker weten of de Rijksuniversiteit Groningen zich wel aan de regels heeft gehouden ten aanzien van het experiment met promotiestudenten. Promovendi Netwerk Nederland stelde deze week dat de RUG zich niet houdt aan een tal van regels voor dit experiment.

Dit bericht is voor het Kamerlid Mei Li Vos (PvdA) aanleiding geweest om Kamervragen te stellen. Het PNN stelde op basis van documenten die zij via een WOB-procedure hadden opgevraagd dat de RUG onverantwoorde financiële risico’s neemt. Zij stellen verder dat de RUG langer promotiestudenten aanstelt dan in het experiment is toegestaan, de medezeggenschap onvoldoende informeerde en de kwaliteitseisen van de KNAW negeert. Mei Li Vos wil nu van de minister weten of dat het klopt dat de minister een experiment bij de RUG heeft goedgekeurd dat niet voldoet aan de regels van haar eigen ministerie. 

Hieronder leest u de Kamervragen 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK