Nieuwe directeur voor AWTI

Nieuws | de redactie
21 oktober 2016 | De Adviesraad voor Wetenschap, Technologie en Innovatie heeft een nieuwe directeur. Anneke Bovens van de Onderzoeksraad voor Veiligheid treedt per 1 januari 2017 aan en volgt daarmee Dorette Corbey op.

Anneke Bovens was de afgelopen acht jaar de Onderzoeksraad voor Veiligheid als onderzoeksmanager verantwoordelijk voor een breed scala aan onderwerpen. Zo leidde zij onder meer onderzoeken naar de veiligheid op het spoor, in de zorg en in de industrie. De AWTI acht Bovens daarmee zeer geschikt voor de functie van directeur.

Zo waarschuwde Bovens in 2014 over onveilige situaties op het spoor vanwege het systeem van treinbeïnvloeding dat werd gebruikt. “Machinisten moeten straks met twee totaal verschillende veiligheidssystemen werken en extra alert zijn. Zeker in de eerste fase leidt dit altijd tot risico’s,” stelde Bovens destijds.

De AWTI stelt dat Bovens ruime ervaring in het publieke domein met zich meebrengt. “Zij is een bruggenbouwer tussen bestuur en organisatie, tussen strategie en operationele uitvoering en tussen binnen- en buitenwereld.” Bovens werkte voor zij bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid aan de slag ging onder meer bij de Rekenkamer en de Gemeente Den Haag. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK