Sicco de Knecht hoofdredacteur ScienceGuide

Nieuws | de redactie
12 oktober 2016 | Sicco de Knecht wordt per 1 november benoemd tot hoofdredacteur van ScienceGuide. Hij volgt Pieter Gerrit Kroeger op die recent zijn functie neerlegde. Samen met adjunct-hoofdredacteur Tim Cardol en Frans van Heest vormt hij het nieuwe redactieteam.
V.l.n.r. Tim Cardol, Sicco de Knecht, Frans van Heest

“ScienceGuide is een uniek platform dat iedereen in het hoger onderwijs en het onderzoek met elkaar verbindt. Ik kan niet wachten om daar mijn bijdrage aan te leveren”, aldus De Knecht. De aankomende tijd gaat hij gebruiken om kennis te maken met de bredere gemeenschap van het hoger onderwijs: “Ik wil van ons publiek horen wat ze waarderen aan ons platform en hoe we onze platformfunctie nog beter kunnen vervullen.”

De Knecht, van huis uit neurobioloog, verruilt zijn carrière in de wetenschap voor een carrière in de journalistiek. “Ik heb altijd een positief kritische bijdrage geleverd aan het discours over het hoger onderwijs en de wetenschap en wil dit middels constructieve journalistiek blijven doen”, antwoordt De Knecht in reactie op de vraag hoe hij zijn nieuwe functie voor zich ziet.

“ScienceGuide moet naast een betrouwbare bron van informatie over de laatste ontwikkelingen binnen het hoger onderwijs en de wetenschap een platform zijn voor gedegen en onderbouwde dialoog. Daarbij is het cruciaal dat experts en vakmensen nog vaker dan nu al het geval is aan het woord komen.”

In augustus nam Pieter Gerrit Kroeger afscheid van ScienceGuide. Hij heeft inmiddels zijn intrek genomen bij kantoor Dietz, Dröge & Van Loo.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK