Festival voor docenten ondernemerschap

Nieuws | de redactie
2 november 2016 | Op vrijdag 18 november organiseren de Dutch Centers for Entrepreneurship een festival voor docenten ondernemerschap. Het Festival of Entrepreneurial Learing (FOEL) biedt docenten de kans om zich te verdiepen en ervaring op te doen met nieuwe didactiek en het ontwerpen van een activerende leeromgeving.

Docenten ondernemerschap bekleden een bijzondere rol in het onderwijs. Ze begeleiden studenten bij het starten van een eigen bedrijf of bij de uitvoering van een opdracht uit het bedrijfsleven. Hierbij komen nieuwe vaardigheden kijken, op didactisch niveau maar ook in de begeleiding. Op het FOEL staat centraal wat dit betekent voor de lessen, en welke werkvormen helpen om studenten in een ondernemende houding aan te leren.

De inhoudelijke organisatie van het festival in Utrecht is in handen van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Docenten kunnen onder andere kennismaken met methodes als Lego serious play, Design thinking en Ludodidactiek: games als inspiratie voor leerprocessen. Ook worden er workshops georganiseerd, onder meer over afstuderen binnen het eigen bedrijf en de beoordeling van de uitkomsten van ondernemend onderwijs. Het festival wordt afgesloten met een Prototype Party in studio HvA.

Inschrijvingen en meer informatie over het congres, het programma en de partnerorganisaties vindt u hier


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK