Hans Schutte naar DUO

Nieuws | de redactie
25 november 2016 | Transfernieuws bij de top van OCW: Hans Schutte – nu directeur-generaal Hoger Onderwijs, Beroepsonderwijs, Wetenschap en Emancipatie – wordt de nieuwe directeur-generaal van DUO. Hij wordt daar verantwoordelijk voor de administratieve klus die het leenstelsel gaat opleveren.

Schutte kwam in 2012 als voorzitter van het College van Bestuur bij het ROC van Twente naar Den Haag. Schutte gold als een belofte binnen de VVD en het onderwijsbestuur. In 2012 leverde hem dat dan ook een plek in de ScienceGuide Tip 5 op. “Interessante man: geen Randstedelijke HO-manager, geen type uit de Haagse binnenwereld,” schreven wij toen.Na ruim vier jaar als directeur-generaal voor WO, HBO en MBO gaat Schutte nu aan de slag bij de Dienst Uitvoering Onderwijs.

Daar volgt hij Rob Kerstens die sinds 2010 directeur-generaal van DUO Onlangs maakte Kerstens de overstap naar ABDTOPConsult, een klein team van ervaren topambtenaren dat snel inzetbaar is bij complexe of urgente vraagstukken.

Bij DUO komt Hans Schutte voor de taak te staan om de invoering van het leenstelsel administratief in goede banen te leiden. Dat zal geen sinecure zijn, want de afgelopen jaren kwam DUO veelvuldig in opspraak vanwege ICT-problemen. Zo werd in 2013 duidelijk dat de persoonsgegevens onvoldoende beveiligd waren, hetgeen een jaar later door De Rekenkamer nog eens pijnlijk werd bevestigd.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK