Prijs voor steun aan Rotterdamse ondernemer

Nieuws | de redactie
25 november 2016 | Ondernemers die in de problemen komen, kunnen in Rotterdam terecht bij De Rotterdamse Zaak waar studenten en ervaren oud-ondernemers ze helpen bij een doorstart. Gisteren ontving het leerwerkbedrijf in Bratislava de European Enterprise Promotion Award (EEPA).

De EEPA wordt sinds 2016 uitgereikt door het DG Ondernemingen en Industrie van de Europese Commissie aan creatieve en inspirerende initiatieven om ondernemerschap te stimuleren. Er worden jaarlijks prijzen uitgereikt in verschillende categorieën als duurzaamheid en internationalisering. De Rotterdamse Zaak krijgt de award in de categorië ‘Responsible and Inclusive Entrepeneurship’.

Ervaring en jonge krachten 

Het juryrapport roemt de samenwerking tussen verschillende partijen in De Rotterdamse Zaak. “Een belangrijk onderdeel van het succes is de combinatie van ervaren coaches, die als een klankbord voor ondernemers fungeren en de studenten die zorgen voor de praktische ondersteuning.”

De Rotterdamse wethouder Maarten Struijvenberg (Werkgelegenheid en Economie) is trots met de Europese erkenning. “Voor iedere stad en dus ook voor Rotterdam is aandacht van deze groep ondernemers van belang. We doen dit samen met partners in de stad en delen graag onze kennis met andere steden. Het is absoluut een win-win situatie.”

Plannen voor Europese uitbreiding

Inmiddels slaat het concept van de Rotterdamse Zaak, een initiatief van het Regionaal Bureau Zelfstandigen, ruim twintig gemeenten in de regio Rijnmond en de Hogeschool Rotterdam, haar vleugels uit. Zo zijn er dit jaar een Friese en een Gelderse versie gestart en volgend jaar volgen meer regio’s. De bedoeling is dat er zo een landelijk netwerk wordt gecreëerd. Daarnaast is een convenant met Eurocities getekend voor een Europese uitrol.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK