Bamboe voor circulaire economie Cambodja

Nieuws | de redactie
9 december 2016 | Voor het tweede jaar op rij krijgen ook HBO-studenten een prijs voor afstudeeronderzoek van de Stichting Vredeswetenschappen. Net als vorig jaar is een student van Windesheim de winnaar. Ann-Cathrin Joest krijgt de prijs voor haar onderzoek naar de circulaire economie in Cambodja.

Omdat Joest zelf aan het werk is in China, nam Deanne Boisvert, hogeschooldocent van het Windesheim Honours Collge, de prijs in ontvangst tijdens het jaarlijks symposium van de Stichting Vredeswetenschappen in Den Haag. “Ik bewonder Anni haar doorzettingsvermogen toen haar stage onverwachts de richting inging van de bamboepropaganda.”

Gebruik van lokale gewassen

Ann-Cathrin Joest deed participerend onderzoek naar de circulaire economie in Cambodja. De jury van de HBO Peace in Practice Award prijst Joest voor hoe zijn de lokale bevolking bij haar onderzoek heeft betrokken. “Er is gebruik gemaakt van lokale gewassen, hetgeen bijdraagt tot duurzaamheid en lokale werkgelegenheid.”

Deanne Boisvert vertelt dat Joest tijdens haar onderzoek een liefde heeft ontwikkeld voor het gebruik van bamboe in de lokale industrie. “Ze is daarbij nooit het idee uit het oog verloren dat een circulair economisch proces het leven van vele jonge Cambodjanen kan verbeteren.”

Ann-Cathrin Joest, afkomstig uit Duitsland, geeft aan zich enorm vereerd te voelen met de prijs voor haar onderzoek Sustainable bamboo straw production – An example for a circular economy in Cambodia. “Bamboe heeft zoveel potentie, met name voor lokale en nationale economieën die nu worstelen met armoede.” Joest kon zelf niet bij de uitreiking aanwezig zijn omdat ze momenteel werkzaam is in China voor het International Network for Bamboo and Rattan.

Tweede keer Windesheim

Vorig jaar werd de HBO Peace in Practice Award ook al gewonnen door een student van het Windesheim Honours College. Jenny Hecht won de prijs toen voor haar onderzoek naar het conflict tussen Armenië en Turkije. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK