Studenten gaan strijd aan met online gokken

Nieuws | de redactie
9 december 2016 | In 2017 wordt gokken op internet hoogstwaarschijnlijk gelegaliseerd. Studenten van de HKU laten met een film zien wat de gevaren zijn van online kansspelen. “Gokken moet leuk blijven, hoe ver ga jij?” is de naam van de bijbehorende campagne.

In de eerste film uit een reeks die studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht willen gaan maken is te zien hoe een oma bezoek krijgt van haar familie voor haar verjaardag. Ze sluit daarop de gordijnen omdat zij liever met haar iPad naar een website surft om te gaan gokken.

Op de website www.hashtaghoevergajij.nl zijn inmiddels twee filmpjes verzameld en is te lezen welke risico’s er verbonden zijn aan een gokverslaving. “Hoe ver je gaat, dat ligt aan jezelf. Zeker het online gokken is iets wat je altijd binnen je bereik hebt en dat je op ieder moment kunt doen. Een verslaving is een sluipmoordenaar, voor je het weet kan je niet zonder.”

De campagne is een initiatief van het Centrum voor Verantwoord Spelen en heeft daarvoor de samenwerking gezocht met studenten van HKU Media. Onder het motto: ‘Gokken moet leuk blijven, dus hoe ver ga jij?’ presenteren studenten Illustration, Image and Media Technology, Audio Visual Media, Graphic Design en Photography een humorvolle campagne die gericht is op preventie en bewustwording van online gokverslaving.

De uitkomsten van dit project zijn live te zien tijdens de Showcase Intermedia HKU op 19 januari in Utrecht. Hier worden de projecten gepresenteerd die studenten van HKU Media verwezenlijken in samenwerking met externe opdrachtgevers. Meer informatie over de schowcase is hier te vinden


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK