Digitale didactiek om student meer te betrekken

Nieuws | de redactie
23 januari 2017 | Opleiden voor de wereld van morgen staat centraal in de strategische agenda van de Hogeschool Rotterdam. Daar hoort toekomstbestendig onderwijs bij. Als lector Digitale didactiek gaat Fleur Prinsen met ‘blended learning’ onderzoeken hoe de binding van studenten bij de opleiding beter kan worden.

Het Kenniscentrum Talentontwikkeling van Hogeschool Rotterdam benoemt dr. Fleur Prinsen tot lector Digitale didactiek. De hogeschool vindt dat digitale didactiek meer aandacht behoeft bij het opleiden van de professionals van de toekomst. Prinsen gaat in de driehoek onderwijs, praktijk en onderzoek werken aan nieuwe leerarrangementen.

Gerichte inzet van digitale didactiek 

Met haar collega’s in het kenniscentrum zal Prinsen via onderzoek handvatten bieden aan onderwijsprofessionals om nieuwe leervormen te ontwikkelen en zo studenten te ondersteunen in het vormen van een positieve leer- en werkidentiteit. De gerichte inzet van digitale middelen in het onderwijs moet het mogelijk maken actieve deelname aan de opleiding te versterken. 

Samen met het Instituut voor Lerarenopleidingen van Hogeschool Rotterdam gaat Prinsen, door het ontwerpen van ‘blended’ werkvormen, onderzoeken hoe de binding van studenten met de opleiding en de leerdomeinen versterkt kan worden. Ook gaat ze onderzoeken hoe daarin ruimte gecreëerd kan worden voor de diverse achtergronden en leer-/werkpraktijken van de studenten.

Online platform

Prinsen wil met de studenten en docenten een online platform gaan creëren om onderwijs-ontwerpers te ondersteunen bij het ontwerpen van digitale leerarrangementen. Als lector wil zij zorgen voor een bruikbaar en gedeeld conceptueel raamwerk met ontwerpprincipes, en wil ze de meerwaarde van dit soort arrangementen voor het voetlicht brengen.

Voordat Fleur Prinsen als lector in Rotterdam benoemd werd, deed zij onderzoek aan de Open Universiteit waar zij zich richtte op netwerkleren, afstandsonderwijs en onderzoekend leren met behulp van mobiele technologie. Ze promoveerde aan de VU en had postdoc aanstellingen in Toronto en Singapore. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK