Eveline Crone in Europese wetenschapsraad

Nieuws | de redactie
13 januari 2017 | Eveline Crone, professor aan de Universiteit Leiden, is vandaag toegetreden tot de Scientific Council van de European Research Council. Dit orgaan bepaalt namens de Europese wetenschappelijke gemeenschap welke strategieën en methoden er voor het financieren van onderzoek worden gebruikt.

De ERC Scientific Council bestaat uit 22 wetenschappers en is het beleidsorgaan van de council. In het orgaan zitten nu twee Nederlandse wetenschappers. Vorig jaar trad Martin Stokhof van de UvA al toe. Hij is inmiddels benoemd als één van de vice-presidenten van de wetenschappelijke raad en zal zich richten op sociale en geesteswetenschappen.

De nieuwe leden van de Scientific Council zijn benoemd door een Identification Committee, bestaande uit wetenschappers die zijn benoemd door de Europese Commissie. De raad adviseert de ERC over de te volgen strategie.

Eveline Crone is hoogleraar neurocognitieve ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden. Zij is één van de boegbeelden van de route ‘Hersenen, cognitie en gedrag:  leren ontwikkelen en ontplooien’ van de Wetenschapsagenda. Naast haar wetenschappelijke carrière is zij onder meer bestuurslid geweest van de Jonge Akademie. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK