Drukte op stemlokalen hogescholen

Nieuws | de redactie
15 maart 2017 | Het lijkt er op dat de opkomst bij de Tweede Kamerverkiezingen vandaag buitengewoon hoog uit zal vallen. Dit komt onder andere door de hoge opkomst onder jongeren. Vele hogescholen en universiteiten hebben dit jaar hun eigen stemlokalen en het loopt daar naar verluid storm.

De opkomst bij de Tweede Kamerverkiezingen was vanmiddag rond 13:45 al 33% volgens peilbureau Ipsos. In Groningen was dit rond het zelfde tijdstip al 40%. Het mooie weer staat de stemmers in ieder geval niet in de weg vandaag en naar verwachting zit de relatief hoge opkomst hem ook in de jongeren. Veel hogescholen herbergen vandaag een stemlokaal en naar verluid op Twitter loopt het daar storm:


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK