Nuffic eert internationale pabo

Nieuws | de redactie
4 april 2017 | Vorig jaar werd de internationale pabo van Stenden Hogeschool door de NVAO erkend als zelfstandige opleiding. Nu bijna een jaar later wint de International Teacher Education for primary schools (ITEps) de Orange Carpet Award bij het jaarcongres van Nuffic.

Met een decibelmeter werd in de Werkspoorkathedraal in Utrecht vastgesteld wie van de drie genomineerden uiteindelijk met de Orange Carpet Award naar huis ging. Naast de internationale Pabo van Stenden waren ook het SintLucas mbo voor hun project bij de IceBridge in Finland en de pop-up school van het Nova College genomineerd uit in totaal 36 inzendingen.

Samenwerking in Denemarken en Engeland

Winnaar bleek uiteindelijk ITEps. De opleiding, gevestigd in Meppel, startte in 2012 onder de vlag van de pabo. De International Teacher Education for primary schools is een samenwerkingsverband tussen Stenden Hogeschool, University College of Southeast Norway en University College Sjaelland (Denemarken). De opleiding is geheel Engelstalig en trekt studenten uit de hele wereld. 

De zelfstandige, internationale lerarenopleiding is in eerste instantie gericht op internationale scholen, maar de afgestudeerden zullen ook gewaardeerd worden op meertalige scholen of op scholen met een grote culturele diversiteit. ITEps kan ook een opstapje zijn naar Engelstalige scholen buiten Europa. Vorig jaar werd de opleiding door de NVAO erkend als zelfstandige opleiding.

De Orange Carpet Award voor best practices in internationalisering werd tijdens het Nuffic Jaarcongres in Utrecht voor de negende keer uitgereikt. Projecten en personen die de afgelopen tijd een bijzondere cross-sectorale bijdrage hebben geleverd aan internationalisering van het onderwijs maakten kans op de award.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK