Open access kunst in Rotterdam

Nieuws | de redactie
22 juni 2017 | Er wordt door studenten en alumni van de Hogeschool Rotterdam heel veel kunst gemaakt. Veel daarvan hangt in de gebouwen van de hogeschool. Wie dat wil kan nu ook online alle werken bezichtigen.

Op https://kunstcollectie.hr.nl/ zijn alle werken van (oud-)studenten die in de Hogeschool Rotterdam geëxposeerd worden nu voor alle geïnteresseerden te bekijken. “De kunstcollectie is uniek”, zegt Sabine Maertens, lid van de kunstcommissie van Hogeschool Rotterdam. “De collectie bestaat uitsluitend uit werken van studenten en alumni die de hogeschool zelf heeft opgeleid. Dat kunnen studenten van de Willem de Kooning Academie zijn of één van de andere instituten waar in ontwerp of productontwerp wordt onderwezen.”

De Kunstcommissie van de Hogeschool Rotterdam draagt zorg voor de aankoop en plaatsing van tot de verbeelding sprekende items. Inmiddels is een veelzijdige en representatieve collectie opgebouwd, bestemd voor ruimtes met een sterk publiek karakter. Het kiezen van kunst voor een bepaalde locatie van de hogeschool gebeurt in nauw overleg met de instituten die zijn gehuisvest in de verschillende locaties.

Van Lieshout, Hazekamp, Visser en Jacobs

De Hogeschool Rotterdam bouwt sinds 1994 aan een kunstcollectie. Kunst en vormgeving dragen volgens de commissie bij aan een fijne leer- en werkomgeving. Inmiddels is een collectie opgebouwd van meer dan 170 werken van onder anderen Joep van Lieshout, Risk Hazekamp, Eveline Visser en Henri Jacobs. De collectie is over alle locaties van de hogeschool verspreid, met name in ruimtes met een sterk publiek karakter.

Om ook anderen te laten delen in de collectie die de hogeschool inmiddels heeft verworven heeft de Kunstcommissie nu een website laten ontwikkelen. Deze heeft als doel de collectie op één plek zichtbaar te maken voor studenten, medewerkers en andere geïnteresseerden. De website biedt, naast een compleet overzicht van de collectie, informatie over de werken, de makers, maar ook de locaties waar de werken in real life te bezichtigen zijn.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK