LSVb zoekt naar beste scriptie

Meld jezelf of je beste student aan voor de beste hoger onderwijsscriptie!

Nieuws | de redactie
22 december 2017 | De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) organiseert voor het eerst een scriptiewedstrijd voor studenten. Het thema van de scriptieprijs is ‘hoger onderwijs’. Er wordt gezocht naar vernieuwende ideeën en spraakmakend onderzoek over het hoger onderwijs zelf. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het VVD-LSVb kenniscafé in februari en de winnende scriptie wordt gepubliceerd op ScienceGuide.
thuis werken scriptie scriptieprijs
Office Home Office Macbook Notebook Workstation

Elk jaar worden er tienduizenden scripties geschreven door studenten, waarvan het overgrote deel niet verder komt dan het bureau van de begeleider. “Dat is doodzonde,” zegt voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) Tariq Sewbaransingh, “want ze bevatten vaak waardevolle inzichten voor de praktijk.” Door middel van een scriptiewedstrijd voor studenten van de hogeschool en universiteit wil hij deze kennis en inzichten delen met de praktijk.

Sewbaransingh is ervan overtuigd dat het perspectief van de student op het hoger onderwijs een grote meerwaarde heeft: “Juist omdat studenten elke dag met hoger onderwijs te maken hebben, denken wij dat er uit hun nieuwsgierigheid nieuwe ideeën voort kunnen komen die het onderwijs beter kunnen maken”.

Een vierkoppige jury bestaande uit een doorsnede van het hoger onderwijs moet bepalen welke scriptie of afstudeeronderzoek het meest spraakmakend en toepasbaar is voor het hoger onderwijs. De juryleden zijn Jet de Ranitz (Inholland), Tariq Sewbaransingh (LSVb), Sicco de Knecht (ScienceGuide, juryvoorzitter) en Gerry Geitz (NHL Stenden).

Meld je aan!

Inzendingen vanuit alle vakgebieden zijn welkom, zo lang de scriptie betrekking heeft op het hoger onderwijs. De jury benadrukt dat alle mogelijke invalshoeken welkom zijn, van kwalitatief tot kwantitatief onderzoek, van social media plan tot gecontroleerd experiment. Zo lang de scriptie of het afstudeeronderzoek voldoet aan de volgende criteria:

  • deze is afgerond in het kalenderjaar 2017,
  • geschreven is aan een hogeschool of universiteit (zowel bachelor als master)/
  • beoordeeld is met een voldoende (afgerond een 6,0 of hoger).

De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het VVD LSVb onderwijscafé op 16 februari in de Eerste Kamer in Den Haag. De winnende scriptie wordt als essay geplaatst op ScienceGuide. Insturen kan tot en met zondag 14 januari 2018 (scriptieprijs@lsvb.nl). Docenten en begeleiders wordt van harte aanbevolen dit onder de aandacht te brengen bij hun studenten en deze aan te moedigen zichzelf op te geven.

Voor meer informatie, zie de site.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
«

ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan

OK