Onderwijsambitie in Almere met Flevo Campus

Hoger onderwijsinstellingen, gemeente en provincie slaan handen ineen

Nieuws | de redactie
16 februari 2018 | Afgelopen woensdag gaven Aeres Hogeschool Almere, Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS Institute), de Gemeente Almere en de Provincie Flevoland de officiële start aan de Flevo Campus Almere.

“Het voeden van groeiende steden is één van de grootste uitdagingen voor de komende decennia”, zegt René Peeters, wethouder van de gemeente Almere. “Hoe organiseren we duurzame, gezonde voedselvoorziening en houden we steden groen en leefbaar? Deze uitdagingen vragen om innovatief ondernemerschap, het doen van meer onderzoek, het ontwikkelen van innovaties en het opleiden van een nieuwe generatie professionals.”

Flevo Campus heeft de ambitie om uit te groeien tot dé verzamelplek voor innovaties op het gebied van voedsel- en verstedelijkingsvraagstukken voor de toekomst. Met het ondertekenen van de overeenkomst bestendigden Joep Houterman (vicevoorzitter College van Bestuur Aeres Groep), Henk Wolfert (programmamanager Onderzoek, AMS Institute), René Peeters (wethouder Gemeente Almere) en Jan Nico Appelman (gedeputeerde Provincie Flevoland) de samenwerking en is de Flevo Campus formeel van start.

De Hogeschool Aeres is met een gebouw daadwerkelijk aanwezig in de stad Almere. Verder zal de Campus met name een virtuele samenwerking zijn. De doelstelling van de samenwerking is om in Almere studenten, onderzoekers en bedrijven samen te brengen die gaan onderzoeken en testen hoe voedselvoorziening in groeiende steden toekomstbestendig kan blijven.

Als relatief nieuwe stad, op het grensvlak van een grootschalig land- en tuinbouwgebied in Flevoland en de metropoolregio Amsterdam, wil Almere een van de meest groene en gezonde steden van de wereld worden. “Binnen de Flevo Campus kunnen we de koplopersrol van Nederland op het gebied van agri-food, en de positie van Almere en Flevoland als praktijkwerkplaats, optimaal benutten”, benadrukt wethouder Peeters.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK