Gerard Schouten Lector van het Jaar 2018

Nieuws | de redactie
7 maart 2018 | Drie lectoren van de Hogeschool van Amsterdam, Fontys en de Hogeschool Arnhem Nijmegen werden vorige maand genomineerd voor de jaarlijkse Lector van het Jaar prijs die het ISO en ScienceGuide ieder voorjaar uitreiken.
Gerard Schouten (Fontys) werd in 2018 Lector van het Jaar

Vorig jaar kroonden we Nadja Jungmann. Zij slaagde er als lector het best in om het thema maatschappelijke ongelijkheid het best op de kaart te zetten in onderzoek, valorisatie en de verbinding met het onderwijs. Dit jaar is het thema onderwijs en de aansluiting op de arbeidsmarkt. De drie genomineerde heren slagen er alle drie in op geheel eigen wijze invulling te geven aan dit voor studenten belangrijke thema.

Drie genomineerden Lector van het Jaar

Robert-Jan de Boer weet als lector Aviation Engineering aan de HvA de verbinding te maken met het bedrijfsleven in de Aviation Academy. In dit honoursprogramma werken studenten samen met bedrijven uit de luchtvaartbranche aan actuele vraagstukken met een maatschappelijke verbinding. Studenten geven hoog op van het programma en kunnen na hun studie vaak direct terecht bij de bedrijven waar ze in het programma mee hebben samengewerkt.

Als lector Big Data (Fontys) begeeft Gerard Schouten zich in een vakgebied dat zichzelf razendsnel ontwikkelt en waarin het maar moeilijk te voorspellen is hoe de arbeidsmarkt er gaat uitzien. Schouten slaagt er niettemin in een grote hoeveelheid maatschappelijke organisaties en bedrijven aan zijn lectoraat te binden. Hij weet met zijn ervaring bij Philips heel goed wat bedrijven wensen en zorgt ervoor dat studenten bij alle projecten die hij opzet direct betrokken zijn.

Bram Veenhuizen heeft als lector HAN Automotive Research aan de wieg gestaan van verschillende samenwerkingsverbanden op het snijvlak van onderzoek en innovatie. Daarin werkt een veelheid aan bedrijven samen met Veenhuizen en zijn studenten aan vraagstukken rond mobiliteit en het vervoer van de toekomst. Daarnaast ontwikkelde de HAN-lector onlangs een Master Automotive Systems die gericht is op werkenden en inmiddels jaarlijks zo’n vijftig studenten in deeltijd bijschoolt.

Hoewel er op de diversiteit van de inzendingen voor de Lector van het Jaar in deze editie best wat aan te merken is – een punt van aandacht voor volgende editie – moet gezegd worden dat het niveau van alle drie de genomineerden hoog is. Het was voor de jury van het ISO en ScienceGuide dan ook niet makkelijk om tot een uiteindelijke winnaar te komen.

Uiteindelijk heeft de veelheid aan ontplooide activiteiten door de uiteindelijke winnaar voor ons de doorslag gegeven. De Lector van het Jaar springt er voor ons uit, omdat hij er in alles wat hij doet de ontwikkeling van studenten centraal zet. Het zijn uiteindelijk de studenten die moeten profiteren van het onderzoek en de projecten die een lector aan in dit geval zijn hogeschool weet op te zetten. De Lector van het Jaar in 2018 is Gerard Schouten van Fontys!

ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan

OK