HKU heeft nieuwe voorzitter: Roelof Bleker

Nieuws | de redactie
26 april 2018 | Roelof Bleker neemt binnenkort het stokje over van Jules van de Vijver als bestuursvoorzitter van HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Hij is momenteel dijkgraaf van Waterschap Rivierenland en is onder meer voorzitter van de Raad van Toezicht van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Bleker: “Ik heb er in mijn werk heel veel plezier in om verbanden te leggen tussen kunst, techniek en maatschappij. HKU doet dat dagelijks en daarom passen we erg goed bij elkaar. Ik verheug me er dan ook op te beginnen!’

Voor Bleker bij Waterschap Rivierenland begon, was hij negen jaar wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Cultuur in de gemeente Enschede. Waarnemend bestuursvoorzitter Désirée Majoor: ‘Ik ben erg blij met de komst van Bleker als nieuw boegbeeld van HKU. Zijn profiel sluit mooi aan bij ons motto ‘Nieuwe Verbindingen, Nieuwe Toepassingen’. Ik denk dat wij elkaar heel goed aanvullen en samen een daadkrachtig College van Bestuur zullen vormen.’

Het is te verwachten dat Bleker met zijn ervaring voort kan bouwen op het ondernemende karakter van HKU die de employability van studenten hoog in het vaandel heeft staan. Bleker: “Onze studenten hebben de toekomst. Dagelijks zetten vele mensen bij HKU zich in om hen daar op voor te bereiden. Graag wil ik samen een route uitstippelen om HKU, zowel in Nederland als internationaal, nog steviger op de kaart te zetten.” HKU is met vierduizend studenten en meer dan veertig studierichtingen een van de grootste opleidingsinstituten in de creatieve sector van Europa.

Sinds 2010 is Bleker lid van de Raad van Toezicht van Saxion. Onlangs stopte voorzitter Jon Hermans met zijn functie en momenteel neemt Bleker deze functie waar. Hij doet dat totdat er een nieuwe voorzitter is gevonden en laat weten zijn functie in de Raad van Toezicht de aankomende tijd verder af te bouwen.

Bleker volgt Jules van de Vijver op, die na zeven jaar voorzitterschap in oktober met pensioen gaat. Van de Vijver profileerde zich onder andere op praktijkonderzoek in het creatief hbo en stond in 2014 nog in de Top 10 van ScienceGuide.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK