Internetpionier neemt afscheid bij SURFnet

Nieuws | door Tim Cardol
11 april 2018 | SURFnet neemt na zes jaar afscheid van Erik Huizer. De internetpionier die in 2014 werd opgenomen in de Internet Hall of Fame, wordt CEO van GÉANT, het Europese netwerk waar SURFnet deel van uitmaakt.
Erik Huizer foto: SURFnet

“We feliciteren Erik met deze mooie stap en danken hem voor zijn inzet en pionierswerk, zowel voor SURF als voor de gehele internetgemeenschap”, zegt SURFnet-CEO Erwin Bleumink. Hij is blij dat Huizer behouden blijft voor de sector en zegt uit te zien naar de samenwerking met GÉANT.

Huizer kent een lange geschiedenis bij SURFnet. Ook vanaf 1988 tot 2000 was hij er actief. Hij wordt gezien als een belangrijke architect van het internet zoals we dat nu kennen. Zij inspanningen leverde hem in 2014 een plek in de Internet Hall of Fame op, waar ook World Wide Web-uitvinder Tim Berners-Lee van uitmaakt.

Ook door zijn Nederlandse collega’s werd Huizer een jaar later gekroond tot ICT Personality van het jaar. Huizer “levert al jarenlang, in tal van functies, een grote bijdrage aan de positie van Nederland als voorloper op het gebied van internet en de digitale economie”, schreef de jury in 2015.

Pionier van SURF gelauwerd

Erik Huizer was al enige tijd interim-CEO bij GÉANT – de organisatie die zich bezighoudt met het delen van data tussen landen. In die tijd heeft hij volgens de Board of Directors al zijn waarde voor de organisatie laten zien. “Met de huidige uitdagingen en kansen die voor ons liggen, denken wij dat Erik het type leiderschap biedt, dat onze leden, medewerkers en de gehele Europese onderzoeks- en onderwijsgemeenschap nodig hebben,” stelt bestuurslid Christian Grimm.

Huizer zelf zegt vereerd te zijn met de benoeming en kijkt uit naar het voortzetten van de samenwerking. “Toen ik startte bij GÉANT was ik al verheugd te zien dat hier een professionele en toegewijde organisatie aan het werk is met mensen die gepassioneerd zijn over hun werk en het dienen van deze gemeenschap.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK