Leren van Harvard

Sylvester Eijffinger op sabbatical in Cambridge

Nieuws | de redactie
13 april 2018 | Eens in de vijf jaar trekt Sylvester Eijffinger (Tilburg University) voor een aantal maanden naar Harvard. Hier spreekt hij met collega professoren in de economie en trekt lessen voor onderwijs en beleid aan zijn universiteit. Die lessen deelt hij hier op ScienceGuide.
Het Harvard Economics Department (foto: Sylvester Eijffinger)

In de voorbije jaren hield Eijffinger op ScienceGuide meermalen een weekboek bij van zijn bezoek aan de Amerikaanse topuniversiteit. Zo verhaalde hij in 2013 over zijn gesprekken met oud-ministers als Larry Summers en topeconomen als Ken Rogoff en Amartya Sen.

Sylvester @ Harvard

Om dat Eijffinger zijn bezoek aan Harvard wegens verplichtingen in Nederland heeft opgedeeld in drie keer drie weken, zal hij ook drie keer een verhaal over zijn ervaringen in Boston publiceren op ScienceGuide. In die verhalen zal hij onder meer kijken naar het befaamde alumnibeleid van de Amerikaanse universiteit en de economische trends die de komende jaren het debat zullen bepalen.

In de week van 23 april zal de Tilburgse hoogleraar echter aftrappen met een blik op het onderwijs dat gegeven wordt op het Harvard Economics Department. Hoe zorgen zij er voor dat de laatste inzichten in de economie daar in het curriculum terechtkomen en hoe kunnen Eijffinger en zijn collega’s er voor zorgen dat de studenten in Tilburg net zo snel op de hoogte zijn van die ontwikkelingen? U leest het eerste verslag van Sylvester Eijffinger op 23 april!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
«

ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan

OK