Bridget Kievits nieuw bestuurslid HAN

Nieuws | de redactie
24 mei 2018 | De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen heeft een nieuw bestuurslid. Bridget Kievits stapt per 1 september 2018 over van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. “De HAN is een prachtige hogeschool met een grote staat van dienst, en een belangrijke rol,” zegt Kievits. “Ik zie enorm uit naar mijn start.”
Nederland, Amsterdam, 2011 Bridget Kievits, AHK, lid van het College van bestuur Foto Bob Bronshoff

HAN-voorzitter Kees Boele is verheugd met de komst van Bridget Kievits. “Haar passie voor studenten, haar enthousiasme én zakelijk inzicht zijn zeer waardevol voor de HAN.” Kievits was de afgelopen acht jaar bestuurder bij de Amsterdamse kunsthogeschool. Als collegelid was zij onder meer verantwoordelijk voor onderwijs en onderzoek en kwaliteitszorg.

Kievits studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en kwam daarna terecht in het kunstmanagement. Vijftien jaar was ze zakelijk leider van het koor van de Nederlandse Opera. Daarna maakte ze bij het Koninklijk Conservatorium de overstap naar het hoger onderwijs.

Het aankomend HAN-bestuurslid heeft al kennisgemaakt met de hogeschool. Kievits is daar enthousiast over. “Mijn eerste gesprekken onder andere met het college van bestuur, de raad van toezicht maar zeker ook met de medezeggenschapsraad, hebben dat enthousiasme alleen maar vergroot.”

Dat enthousiasme lijkt wederzijds. “De MR heeft unaniem en met enthousiasme positief geadviseerd over de benoeming van Bridget,” zegt studentlid en voorzitter Janique Scharenborg. “Wij kijken vol vertrouwen uit naar de samenwerking.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK