SURF zoekt jonge onderwijsveranderaars

Nieuws | de redactie
29 mei 2018 | Voor het derde jaar op rij huldigt SURF tijdens de Onderwijsdagen begin november de mensen die het verschil maken in onderwijsinnovatie. Voor het eerst gaat men nu ook op zoek naar vernieuwende studenten.
(foto: Maurizio Pesce)

“De beloften van de manier waarop ICT kan bijdragen aan het verhogen van de kwaliteit van het onderwijs zijn groot,” vertelt SURF-bestuurder Erwin Bleumink. Het kost volgens Bleumink vele moeite om die beloften in te lossen en dus is het van belang de inspanningen van betrokken te roemen. “Of het nu gaat om studenten of bestuurders, wij geloven dat mensen het verschil daarin maken.”

Vorig jaar werd directeur onderwijsinnovatie Pieter Cornelissen van de Hogeschool Utrecht door SURF gelauwerd voor zijn inspanningen om binnen de hogeschool een onderwijsvisie te ontwikkelen waarin blended learning en gepersonaliseerd leren centraal staat. Naast Cornelissen werden ook Jacco Jaspers (Hogeschool Zeeland) en Feliene Hermans (TU Delft) bekroond.

Lerend leven een nieuw businessmodel

In 2018 gaat SURF ook op zoek naar een student die het onderwijs heeft weten te innoveren. Het gaat om jonge talenten die zich actief inzetten voor onderwijsinnovatie en met ICT een actieve bijdrage leveren aan hun eigen onderwijs. De reden dat ook studenten nu een Onderwijsaward kunnen winnen, is omdat het SURF is opgevallen dat er ook veel studenten zijn die een actieve bijdrage leveren aan onderwijsinnovatie en met behulp van ICT hun eigen onderwijs en curriculum een nieuwe impuls geven.

Kent u iemand op uw hogeschool of universiteit die een bijzondere bijdrage levert aan de digitale ontwikkeling van het onderwijs, dan kunt u die hier nomineren. De deadline voor de nominaties is tot 29 juni. Op de SURF Onderwijsdagen op 6 en 7 november maakt een vakjury bestaande uit SURF-voorzitter Paul Rullman, Christien Bok (SURFnet) en de winnaars van vorig jaar de nieuwe winnaars bekend. Op de website surfonderwijsawards.nl zullen komende weken alle aanmeldingen bekend worden gemaakt. Zo krijgen alle deelnemers een podium en kan er door mensen uit het veld gestemd worden om zo de uiteindelijke genomineerden te bepalen.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
«

ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan

OK