Saxion versterkt onderzoeksprofiel met kopstuk nanotech

Nieuws | de redactie
6 juni 2018 | Nanotechnoloog Dave Blank wordt per 1 juni wetenschappelijk adviseur van het College van Bestuur van Saxion. Hij gaat de nieuwe Saxion Research and Graduate School versterken op het gebied van onderzoek en innovatie en brengt een uitvoerige ervaring met publiek-private samenwerkingen met zich mee.
Dave Blank – Foto: Dave Blank

Vanaf 1 juni is hoogleraar nanotechnologie Dave Blank voor twee dagen per week verbonden aan de hogeschool in Oost-Nederland als adviseur. De rest van de week blijft hij werkzaam aan de UTwente als Chief Scientific Ambassador. In zijn functie gaat hij de nieuw gevormde Saxion Research and Graduate School op de juiste koers zetten om bedrijven, instellingen en overheden in de regio nog meer gebruik te laten maken van de onderzoekkracht van beide instellingen.

Bestuursvoorzitter Anka Mulder van Saxion is heel erg blij met de komst van Dave Blank. “Hij brengt een enorme ervaring, kennis en een groot netwerk met zich mee.” Dat is bepaald geen understatement. Zo is Blank voormalig wetenschappelijk directeur van het onderzoeksinstituut MESA+ en voorzitter van het consortium NanoNextNL. Ook is hij raadslid van de AWTI, vanuit deze functie adviseerde hij in 2016 nog over het belang van open access binnen het innovatiebeleid.

In deze functies deed hij al uitvoerig ervaring op met het smeden van samenwerkingen tussen kennisinstellingen en bedrijven. In 2014 werd Blank samen met zijn collega Guus Reijnders door FOM gelauwerd als “excellente bruggenbouwers tussen wetenschapsgebieden, ondernemerschap en maatschappij.”

Blank heeft een persoonlijke band met Saxion en de regio. Zo begon hij zijn opleidingscarrière aan de LTS in Enschede (TTO-stroom) en studeerde aan de Technische Hogeschool Twente, later UTwente en aan de HTS van de Hogeschool Enschede, die later Saxion zou gaan heten.

Dave Blank is momenteel boegbeeld van de route quantum/nano revolutie, één van de routes van de Nationale Wetenschapsagenda. In het verleden toonde hij zich onder andere groot voorstander van het topsectorenbeleid dat volgens hem verschillende partijen bij elkaar heeft weten te brengen.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
«

ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan

OK