Laatste kans: nomineer een topper of een tip!

Wie drukte er het afgelopen jaar een duidelijke stempel op het hoger onderwijs of wetenschap?

Aankondiging | de redactie
22 augustus 2018 | Het is inmiddels een traditie. Elk jaar bij de opening van het academisch jaar maakt ScienceGuide bekend wie dit jaar de meest invloedrijke denkers en doeners in het hoger onderwijs en de wetenschap zijn. Daarnaast kijken we vooruit, en voorspellen we op wie je de komende tijd moet letten.
(foto: StockSnap)

Wie drukte er het afgelopen jaar een duidelijke stempel op het hoger onderwijs of wetenschap of verdient het om een keer in het zonnetje gezet te worden? Die vraag beantwoordt ScienceGuide al bijna twee decennia aan het begin van het nieuwe academisch jaar. Dit jaar staat het overzicht van ScienceGuide toppers in het teken van samenwerken en verbinden – dit jaar dus ook geen ‘ranking’ – en vragen wij onze lezers wie hen hebben geïnspireerd tot coöperatie en het delen van inzichten.

Naast diegenen die het afgelopen jaar een stevige bijdrage hebben geleverd aan de kennissector zijn er de veelbelovende namen op wie we moeten gaan letten. Vorig jaar tipten we onder meer CDA-Kamerlid Harry van der Molen, secretaris van de iPabo Yvonne Rouwhorst en EUR- en VU-onderzoeker, en oprichter van de Transformatieve School Illias El Haidoui. Het afgelopen jaar leverde ieder van op hun eigen wijze een bijdrage leverden aan de Nederlandse kennissector.

Terugblik met de Tip 5 van 2017

En ook nu zijn we op zoek naar nieuwe beloften en gevestigde toppers die het voorbije jaar hun stempel drukten. Of dat nu in de discussie over open science was, de strijd tegen de werkdruk, de versterking van studiesucces in mbo, hbo en wo of de rol van lectoraten in het hoger onderwijs, overal zijn mensen bezig geweest om het verschil te maken.

Wie was volgens jullie de onmisbare schakel in het hoger onderwijs en de wetenschap? Je hebt nog slechts tot maandagmiddag 27 augustus 12:00 uur de kans om je nominaties naar ons toe te sturen. Nominaties insturen kan hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK