Nieuwe voorzitter iPabo komt van Inholland

Nieuws | de redactie
1 november 2018 | Titia Bredée heeft een opvolger. Eric Westhoek is per 1 januari 2019 de nieuwe collegevoorzitter van iPabo.

“Mensen maken scholen, zo is mijn stellige opvatting,” stelt Westhoek bij zijn aanstelling. “Dat geldt voor het basisonderwijs, maar ook voor de iPabo zelf. Aan de opleiding van die mensen en de ontwikkeling van de iPabo zelf lever ik samen met iedereen binnen de iPabo graag een bijdrage.”

Westhoek is afkomstig van Hogeschool Inholland. Daar is hij op dit moment nog directeur van het domein Business Finance & Law. RvT-voorzitter Rien Timmer is blij met de snelle benoeming. “Met Eric Westhoek krijgen we een enorm ervaren bestuurder aan het roer die op alle voor de iPabo relevante terreinen zijn sporen heeft verdiend. Zijn passie voor het primair onderwijs en het opleiden van leraren maakt hem samen met zijn brede ervaring tot een bestuurder die goed bij de iPabo past en onze hogeschool met visie kan leiden.”

Veteraan van Inholland

Voordat Westhoek domeindirecteur werd, was hij op Inholland al actief als docent en projectleider onderwijsontwikkeling en programmadirecteur. Ook in zijn latere functies – Westhoek werkte liefst 28 jaar voor Inholland en diens rechtsvoorgangers – hield de nieuwe iPabo-voorzitter zich bezig met het basisonderwijs en grootstedelijke thema’s.

Zo was Westhoek eind vorig jaar nog gastheer van een conferentie over diversiteit en gelijke kansen. Daar sprak hij onder meer over het gebrek aan diversiteit in het docentenkorps. “Zoals ik eruit zie zo zien er heel veel van onze docenten er ook uit. Het zou mooi zijn om daar meer diversiteit in aan te brengen. Ook in het curriculum moeten daar stappen worden gezet.”

We doen het allemaal voor de leerlingen

Bij iPabo volgt Westhoek Titia Bredée op die zelf voorzitter wordt van Helicon opleidingen in Den Bosch. Bredée zwaaide deze maand af bij de Amsterdamse pabo. “Ik denk bij heldhaftig, vastberaden en barmhartig – de waardes van de stad Amsterdam – dat die ook heel belangrijk zijn voor jonge leraren. Ik ben er trots op dat wij als iPabo hoewel we maar klein zijn, dat ook hebben kunnen inbrengen in de campagne voor de stad: ‘Word leraar van Amsterdam’,” sprak Bredée bij haar afscheid.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK