Joeri van den Steenhoven nieuw collegelid Hogeschool Leiden

Nieuws | de redactie
14 mei 2019 | Na twaalf jaar neemt Agnita Mur afscheid als collegelid van de Hogeschool Leiden. Haar opvolger is een bekend gezicht, zowel in Leiden als in het hbo. Joeri van den Steenhoven was het afgelopen jaar al actief als kwartiermaker voor het Leiden Bio Science Park.

Het Leiden Bio Science Park is de plek waar de Hogeschool Leiden al jaren is gevestigd en het geldt als een toonaangevende plek op het gebied van onderzoek in de life sciences. Van den Steenhoven is sinds september vorig jaar actief geweest om de positie van het sciencepark te versterken en nieuwe bedrijvigheid naar Leiden te halen.

Lange geschiedenis in de kennissector

Ook het hbo is voor Van den Steenhoven een vertrouwde plek. Na een bestuursjaar voor de LSVb in 1994 – waar hij samen met Kysia Hekster (tegenwoordig NOS-verslaggever) en Diederik Samsom de strijd aanging met de prestatiebeurs van Jo Ritzen – ging hij aan de slag als beleidsadviseur bij de HBO-raad, de voorloper van de Vereniging Hogescholen.

In de jaren die daar op volgden was Van den Steenhoven onder meer de medeoprichter van maatschappelijk innovatielab Kennisland. Nadien vertrok hij naar Canada om Toronto vicepresident te worden bij MaRS, waar kennisinstellingen, overheden en bedrijven samenwerken aan innovatieve toepassingen.

Van toezichthouder tot bestuurder

Inmiddels is Van den Steenhoven weer terug in Nederland en weet het hbo hem weer te vinden. Naast kwartiermaker in Leiden is hij sinds 2017 ook lid van de Raad van Toezicht van de Hogeschool Rotterdam. Omdat deze functie niet te combineren valt met zijn nieuwe baan in Leiden, zal hij vanaf juli afscheid nemen in Rotterdam.

Collegevoorzitter Sander van den Eijnden is blij met de benoeming van het nieuwe collegelid. “Al in zijn studententijd viel Van den Steenhoven op door zijn grote betrokkenheid bij het hoger (beroeps)onderwijs, maar ook door een goed zicht op de wereld daarbuiten. In zijn hele verdere loopbaan heeft hij op vernieuwende wijze bijgedragen aan het verbinden van die twee werelden. We hebben dat recent dicht bij huis kunnen ervaren, door zijn werk bij het Leiden Bio Science Park.”


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
«

ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan

OK