Collegevoorzitter Erasmus Universiteit gaat niet op voor tweede termijn

Nieuws | de redactie
10 juli 2019 | Kristel Baele: “Ik heb vier jaar met liefde en passie de Erasmus Universiteit Rotterdam gediend. Het waren mooie en intensieve jaren, waarin veel is gebeurd en ik samen met anderen de Universiteit naar een volgende fase heb gebracht."
Kristel Baele (EUR) op VSNU congres over internationalisering – Foto: Michelle Muus

Huidig bestuursvoorzitter van de Erasmus Universiteit Kristel Baele gaat niet op voor een tweede termijn. Dat hebben Baele en de Raad van Toezicht van de instelling in goed overleg besloten. De termijn van Baele loopt per 1 december 2019 af. “Voor mij is de tijd aangebroken voor een nieuwe stap. lk wens onze prachtige Erasmus Universiteit een mooie toekomst.” Baele kan nog niet vertellen wat haar plannen voor de toekomst zijn.

Onder het voorzitterschap van Baele is de Zuid-Hollandse alliantie tussen de universiteiten Leiden, de TU Delft en de EUR de afgelopen tijd verder uitgegroeid. “Kristel speelde een cruciale rol in de samenwerking in deze alliantie en binnen de VSNU,” stelt Rector Carel Stolker in reactie op de berichtgeving van Erasmus MagazineAls portefeuillehouder Internationalisering binnen de VSNU pleitte Baele het afgelopen jaar voor een herziening van de wet op het hoger onderwijs. Die herziening is nu in behandeling.

Interview met Baele in Erasmus Magazine


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK