Marcel Nollen (Inholland) vertrekt naar de Vrije Universiteit

Nieuws | de redactie
16 juli 2019 | Nollen is lid van het College van Bestuur van Inholland en zal per 15 december 2019 lid zijn van het CvB van de Vrije Universiteit.

Nollen werkte sinds 2012 voor Inholland. Hij studeerde bestuurskunde en Change Management en is gepromoveerd in bedrijfskunde aan de Universiteit van Tilburg. Voor Inholland was hij zes jaar bestuurder bij het Albeda College. Binnen deze besturen was hij verantwoordelijk voor de bedrijfsvoeringportefeuille (Financiën, HRM, Vastgoed, Huisvesting en ICT). Voorafgaand aan deze bestuurlijke rollen in het onderwijs was hij plaatsvervangend directeur Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie (BVE) bij het Ministerie van OCW.

Hij geldt als een financieel zwaargewicht: hij nam eerder complexe projecten als de Betuwelijn aan. Bij Inholland trad hij aan in de nasleep van de diplomafraude uit 2010. Siebe Riedstra, voorzitter van de Raad van Toezicht van Inholland, zegt hierover: “Marcel Nollen heeft veel voor Inholland betekend in een lastige periode. Hij heeft die uitdaging uitstekend opgepakt.”

Bij de VU zal hij als bestuurder verantwoordelijk worden voor alle facetten van de portefeuille bedrijfsvoering. Nollen treedt op 1 oktober 2019 in dienst van de VU en start met een uitgebreide kennismaking en overdracht. Hij zal uiterlijk op 15 december 2019, het moment dat de termijn van CvB vicevoorzitter Marjolein Jansen afloopt, formeel starten als lid van het College van Bestuur.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK