Petra Smeets nieuw lid CvB Hanzehogeschool

Nieuws | de redactie
19 juli 2019 | Per september 2019 zal Petra Smeets verantwoordelijk zijn voor de portefeuille Bedrijfsvoering van de Hanzehogeschool. Ze volgt Paul van der Wijk op die deze post eerder bekleedde.

Petra Smeets heeft uitgebreide bestuurservaring in de publieke en private sector. Na een studie economisch publiekrecht en Europees recht aan de Universiteit Utrecht begon ze haar carrière bij het ministerie van Economische Zaken. In 2005 stapte zij over naar de Gasunie in Groningen, waar ze onder andere directeur Inkoop en Logistiek, Finance, ICT en bestuurder van het pensioenfonds was. Ze is tevens lid van de Raad van Toezicht van het Noord Nederlands Orkest.

Het College van Bestuur bestaat nu uit Henk Pijlman (voorzitter), Rob Verhofstad en Petra Smeets. Haar voorganger Paul van der Wijk is inmiddels voorzitter van de raad van bestuur van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK