On the Agenda – Week 37, 2019

Nieuws | de redactie
13 september 2019 | De On the Agenda van deze week met de nieuwe onderwijsminister van Groot-Brittannië, het nieuwe OESO-onderwijsrapport, open access tijdschriften verliezen momentum, de nieuwe Eurocommissaris voor Innovatie en Jeugd en alles over Japan.
Tokyo

Take 1 – Education

Chris Skidmore keert terug als minister in de regering van Boris Johnson. Verder ook een blik op ‘Education at a Glance’ van de OESO, de excessieve rijkdom van het MIT Medialab en groeiende spanningen tussen studenten uit China en Hong Kong.

Take 2 – Research

Nu het uitgeefmodel van open access tijdschriften volwassen aan het worden is, verliezen met name de grote tijdschriften hun momentum. Verder in onderzoek de nieuwe Eurocommissaris voor Innovatie en Jeugd en de moeilijkheden waar Europeanen tegenaan lopen als ze onderzoek gaan doen in China.

Take 3 – Japan

Een bredere blik op Japan, waar Shinzo Abe zijn kabinet opnieuw heeft vormgegeven met onder meer superster politicus Koizumi die de klimaatverandering moet gaan aanpakken.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
«

ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan

OK