On the Agenda – Week 39, 2019

Nieuws | de redactie
27 september 2019 | De On the Agenda van deze gaat onder meer over een professor die in Tunesië de strijd om het presidentschap leidt, de invloed van Jeremy Corbyn op het Britse hoger onderwijs, historische veranderingen in de politieke steun voor wetenschap en de bloedige protesten van studenten in Indonesië.
Ricefields in Indonesia

Take 1 –Education

Het anti-elitisme van Jeremy Corbyn vindt al z’n weg in het onderwijsbeleid. Een Tunesische professor leidt de strijd om de presidentsverkiezingen en de weerstand van Narendra Modi tegen het hoger onderwijs.

Take 2 –Research

Overheidssteun voor wetenschap is door de jaren heen nogal wisselend geweest in de Verenigde Staten. Nieuw onderzoek laat zien dat oceanen nog steeds warmer worden en de poolkappen blijven smelten. Een de sterker wordende greep van China op de Amerikaanse wetenschap.

Take 3 – Indonesia

Alles over Indonesië waar de protesten van studenten toenemen, ondanks de bloedige reactie van de politie daarop.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
«

ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan

OK