Rianne Letschert herbenoemd als rector Maastricht University
Met een positief advies op zak van de Universiteitsraad, decanen en de rest van het College van Bestuur heeft de Raad van Toezicht besloten om Rianne Letschert per 1 september 2020 voor nog eens vier jaar te benoemen als Rector Magnificus. “Als enthousiast en energiek collectief voert het College van Bestuur onze strategie uit zoals verwoord in het strategisch programma “Community at the CORE”, zegt voorzitter van de Raad van Toezicht Annelies van der Pauw, die blij is met de herbenoeming.
Ook de Maastrichtse rector zegt zin te hebben in een tweede termijn. “Ik werk met enorm veel plezier voor onze mooie universiteit en zal ook in mijn tweede termijn mij blijven inzetten om onze universiteit voor iedereen die er werkt of studeert nog een beetje mooier te maken.”
Erkennen en waarderen
Letschert, die momenteel in de race is voor de titel Topvrouw van het Jaar, kan nu doorgaan met de interne maar ook externe projecten die ze de afgelopen tijd in de steigers heeft gezet. Zo leidde ze samen met collega Frank Baaijens (TU/e) een werkgroep van de VSNU over nieuwe wijzen van erkennen en waarderen van medewerkers aan de universiteit. Hiervoor kreeg zij zelf veel erkenning, uit binnen en uit buitenland. Onlangs nog werd ze uitgenodigd om tijdens een groot internationaal congres in Hong Kong om over de Nederlandse plannen te spreken.
De inaugurele rede van Rianne Letschert uit 2016
“Dit is de reden waarom ik in de eerste plaats rector wilde worden,” zei ze hier eerder over tegen ScienceGuide. Letschert wil een stempel zetten en die moet positief zijn. Toch schuwt ze er tegelijkertijd niet voor om moeilijke onderwerpen te benoemen en te bespreken. Bovenal legt ze de nadruk op het opereren in het team, deze week nog riep ze via Twitter “wetenschappers zowel als support staff” op mee te discussiëren over de toekomst van de academie.
Meest Gelezen
Masterstudenten in het hbo worstelen met academisch schrijven en onderzoek
“Ik zal niet de meest populaire onderwijsminister zijn”
“Langstudeerboete raakt kern van hoger onderwijs”
CvB Erasmus Universiteit weigert tweetalig te vergaderen met medezeggenschap
Taal- en rekentoetsen hebben lerarentekort vergroot maar kwaliteit pabo niet verbeterd