On the Agenda – Week 40, 2019

Nieuws | de redactie
4 oktober 2019 | De On the Agenda van deze week. Waarom West Afrika investeert in digitaal onderwijs. Wat we onze kinderen moeten leren. Hoe Turkije via universiteiten z'n invloed in Syrië vergroot. De zin en onzin van een universitaire uitgeverij en alles over China.
Hangzhou

Take 1 –Education

Waarom wordt in West Afrika vol ingezet op digitaal onderwijs? Wat moeten we onze kinderen aan vaardigheden leren volgens het World Economic Forum? En wat doet Turkije met z’n universiteiten in het noorden van Syrië?

Take 2 –Research

Waarom moeten we de zorgen om Trump en zijn houding ten aanzien van de wetenschap serieus nemen? Waarom hebben universiteiten een eigen uitgeverij? En waarom geeft een van de grootste Britse wetenschapsfinanciers aan kritisch te zijn op de hypercompetitieve wetenschap?

Take 3 – China

Alles over China, waar consumenten steeds meer sparen, waar de inzet op wetenschap het land heeft opgestuwd tot een supermacht en vrijwel iedereen nu verplicht naar school gaat.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK