On the Agenda – Week 41, 2019

Nieuws | de redactie
11 oktober 2019 | De On the Agenda van deze week met Betsy DeVos die in de problemen raakt rond haar behandeling van de studentenschulden, onderwijsinvesteringen als inzet bij de Canadese verkiezingen, de oudste Nobelprijswinnaar in de scheikunde en alles over Turkije nu Erdogan het noorden van Syrië aanvalt.
Betsy DeVos Photo: Gage Skidmore

Take 1 –Education

Betsy DeVos ziet mogelijk celstraf tegemoet omdat zij geld blijft innen van een failliet instituut, in de Canadese verkiezingen zijn onderwijsinvesteringen een belangrijke inzet en in Colombia gaan studenten juist de straat op om te protesteren tegen bezuinigingen en corruptie in het hoger onderwijs.

Take 2 –Research

De 97 jarige John B Goodenough hoorde dat hij de Nobelprijs had gewonnen toen hij zijn tanden aan het poetsen was. Mariya Gabriel overleeft de gesprekken in het Europees Parlement omtrent haar kandidaatschap voor de Europese Commissie en een grote chaos in Amerikaanse laboratoria vanwege een stroomstoring.

Take 3 – Turkey

Alles over de chaos in het Midden Oosten nu Erdogan alle ruimte krijgt om het noorden van Syrië binnen te vallen. Wat betekent dit voor de Koerden, voor Europa en voor de situatie in de hele regio?


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK