Saxion vindt opnieuw bestuurlijke versterking in Delft

Nieuws | de redactie
1 oktober 2019 | Twee jaar geleden verraste Anka Mulder al met haar overstap van de TU Delft naar de Overijsselse hogeschool. Nu maakt Timo Kos de zelfde transfer. Kos wordt bij Saxion verantwoordelijk voor het onderwijs en de onderwijsondersteuning.
Timo Kos

Het College van Bestuur van Saxion kent met de benoeming van Kos weer drie leden die ieder een andere regio als prioriteit hebben. Anka Mulder heeft Twente als aandachtsgebied, vicevoorzitter Ineke van Oldeniel Apeldoorn en Timo Kos zal zich richten op Deventer.

Aan het begin van digitaliseringsgolf

Kos, die op 1 januari 2020 officieel aan de slag gaat, is op dit moment executive director van de Extension School van de TU Delft. Daar werkt hij samen met het bedrijfsleven aan onderwijsaanbod voor professionals. Zo was Kos in 2016 samen met Anka Mulder in Delft nog de initiatiefnemer van een plan om het digitale landschap in het internationale onderwijs te openen.

De aankomend Saxion-bestuurder is al geruime tijd bezig met het verkennen van de mogelijkheden van digitaal onderwijs. In 2013 werd Kos al getipt door ScienceGuide toen hij aantrad bij de TU Delft. Als ambassadeur van de Nederlandse tak van de Khan Academy had hij zijn sporen op het gebied van MOOC’s en andere vormen van online onderwijs al geruime tijd verdiend.

TU Delft opent internationale MOOC-markt

Karl Dittrich, voorzitter van de Raad van Toezicht van Saxion, roemt Kos bij diens benoeming om zijn ervaring op het gebied van onderwijskundige innovatie. “Hij heeft zijn sporen verdiend in talloze samenwerkingsverbanden, niet alleen tussen de universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam, maar ook binnen SURF. Hij zal een krachtige rol gaan spelen in de verdere ontwikkeling van het Saxion Onderwijsmodel en de goede regionale verbindingen, die daarvoor nodig zijn.”

Voor Kos betekent zijn benoeming bij Saxion ook een terugkeer bij de organisatie. In het verleden was hij al organisatieadviseur op de hogeschool en hij kent zijn collega bestuurslid Ineke van Oldeniel ook nog uit die tijd. “Wat mij enorm aanspreekt bij Saxion is het toekomstgerichte onderwijs en de nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties,” zegt Kos zelf over zijn nieuwe functie. “Ik zie er naar uit om me in te zetten voor de verdere ontwikkeling van het Saxion Onderwijsmodel, en daarmee studenten nog beter voor te bereiden op hun toekomstige beroep.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK