On the Agenda – Week 45, 2019

Nieuws | de redactie
8 november 2019 | De On the Agenda van deze week met China's invloed op Britse universiteiten, Albert Einstein als eerste wetenschappelijke ster, Betsy DeVos en haar juridische strijd rond de studentenschulden en de politieke discussie in Brussel over het budget van Horizon Europe.

Take 1 –Education

In ‘Education’ deze week: Betsy DeVos die weigert te getuigen ten aanzien van de studentenschulden, de groeiende invloed van China op universiteiten in Europa en de VS, India als nieuwe hoger onderwijspartner en discussie over academische titels in Duitsland.

Take 2 –Research

Politieke strijd in Brussel over het budget van Horizon Europe, een mogelijke oplossing voor verschillen in open access-beleid tussen landen en hoe Albert Einstein de allereerste wetenschappelijke superster werd.

Take 3 – Russia

Alles over Rusland waar de overheid een wetenschappelijk instituut binnenviel en waar de invloed van Russen op een Amerikaanse universiteiten opzien baart.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
«

ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan

OK