Collegevoorzitter Inholland naar SURF

Nieuws | de redactie
12 december 2019 | Na zes jaar neemt Jet de Ranitz afscheid van Inholland. In het volgende jaar zal ze de stap maken van de hogeschool naar SURF, coöperatie voor ICT in het onderwijs en onderzoek.
Jet de Ranitz bij Jaaropening – Foto: Inholland

Tegen ScienceGuide zegt ze dat ze met pijn, maar met een gerust hart afscheid neemt van de hogeschool. “Inholland heeft me in mijn hart geraakt. Zo hard als daar gewerkt wordt aan kwaliteit en met hoeveel warmte voor elkaar en de student. Het kost me serieus moeite dit nu los te laten. Maar het staat er goed voor dus ik heb er alle vertrouwen in!”

Stijl en visie

Onder De Ranitz kwam bij Inholland de student centraal te staan en nam de instelling definitief afstand van het denken in cijfers. In 2017 werd onder leiding van De Ranitz het instellingsplan onder de titel Durf te Leren gepresenteerd waarmee ze een periode van rust creëerde. Steeds meer studenten weten Inholland weer te vinden en de hogeschool staat er ook financieel weer gezond voor.

Tijdens haar voorzitterschap is diversiteit altijd een belangrijk onderwerp geweest voor De Ranitz, zowel als collegevoorzitter en als bestuurslid van de Vereniging Hogescholen. Daarbij liet ze het niet bij woorden. Headhunters die geen biculturele kandidaten selecteren deed ze in de ban bij Inholland.

Meer bestuurswissels

Onlangs verruilde bestuurslid Marcel Nollen de hogeschool voor de Vrije Universiteit. Inmiddels is er voor zijn functie een opvolger gevonden: Mieke van den Berg. Zij treedt per 1 februari 2020 aan als CvB-lid verantwoordelijk voor onder andere de ontwikkeling van de Campus aan het IJ in Amsterdam, een functie waar haar ervaring bij woningbouwcorporatie Eigen Haard zeker bij van pas zal komen.

De Ranitz kijkt uit naar haar nieuwe baan als voorzitter van SURF. “De onderwijs- en onderzoeksagenda waarmee we in Nederland de digitale transformatie willen versnellen, is uitdagend en urgent. Ik was daar bij Inholland al nauw bij betrokken en zal met SURF eraan bijdragen deze ambitie te verwezenlijken.”

Er is nog geen opvolger voor De Ranitz. Na de kerstvakantie begint Inholland met werven.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK