Bart Combée nieuwe collegevoorzitter van Inholland

Nieuws | de redactie
5 juni 2020 | De Raad van Toezicht van Hogeschool Inholland heeft Bart Combée benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur. “We kijken uit naar zijn komst ”, zegt Siebe Riedstra, voorzitter van de Raad van Toezicht.

Bart Combée start 1 september a.s. als collegevoorzitter bij Inholland. Combée was het afgelopen jaar werkzaam in het bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit. Daarvoor was hij tien jaar als directeur het gezicht van de Consumentenbond. Hij studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit.

Voorzitter van de raad van toezicht Siebe Riedstra: ”Bart neemt een berg ervaring mee als bestuurder in uiteenlopende sectoren. Hij is bekend in een breed werkveld van bedrijven, maatschappelijke organisatie, politiek en media. Voor een hogeschool die midden in de samenleving staat is dat van grote waarde.”

Inspelen op veranderende samenleving

“De samenleving verandert in hoog tempo. Studenten van nu gaan straks beroepen uitoefenen die nu nog niet eens bestaan. Inholland heeft al veel in huis om daarop in te spelen”, zegt Combée over zijn benoeming . “Mijn ervaring rond innovatie, digitale transformatie en de aansluiting daarvan op de snel veranderende samenleving zet ik graag samen met studenten en docenten in. Zo kunnen we met elkaar het onderwijs van de toekomst vormgeven.”

“De rode draad in mijn loopbaan is steeds de gebruiker”, vertelt Combée verder. “Daar begint alles voor mij mee. En bij Inholland is dat de student. Het is een voorrecht me te mogen inspannen voor de professionals van de toekomst. De hogeschool is voor hen een thuis. En met mijn persoonlijke stijl voel ik me hier ook thuis: persoonlijk en dichtbij, zoals de waarden van Inholland zo mooi luiden. Ik wil graag veel in contact staan met studenten, docenten en andere collega’s. Mijn deur zal altijd open staan. Ik kijk ernaar uit om te beginnen en een trotse ambassadeur van Inholland te zijn.”

Positief advies

De afgelopen tijd namen twee kopstukken uit het bestuur van Inholland afscheid. Collegevoorzitter Jet de Ranitz maakte onlangs de overstap naar SURF en collega Huug de Deugd nam de taak van collegevoorzitter tijdelijk waar. Ook collegelid Marcel Nollen verruilde onlangs de hogeschool voor de Vrije Universiteit. Met de komst van Combée is het college van bestuur nu weer aangevuld.

De Hogeschool Medezeggenschapsraad van Inholland en de benoemingsadviescommissie (met vertegenwoordigers uit de domeinen, diensten en medezeggenschap) delen het enthousiasme van Combée. Ze gaven een positief advies over zijn benoeming. De Raad van Toezicht nam het advies graag over. “Bart past bij Inholland en Inholland past bij hem”, vervolgt Siebe Riedstra. Dat merkte ik al snel in de gesprekken met hem.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK