Corona staat verjaardagsfeest HAN niet in de weg

Nieuws | de redactie
2 februari 2021 | Op 1 februari vierde de HAN University of Applied Sciences haar vijfentwintigste verjaardag. Vanaf 1996 werden namelijk zo'n twintig kleinere Gelderlandse hogescholen samengevoegd tot de brede onderwijsinstelling die de HAN nu is. Hoewel de feestelijkheden volledig online plaatsvonden, werd er tijdens een uur durende talkshow groots uitgepakt met muziek, studenten, burgemeesters en oud-bestuurders. Ook minister Van Engelshoven sprak haar gelukswensen uit.
De HAN vierde haar vijfentwintigste verjaardag met een online talkshow.

De hogeschool verstuurde zo’n veertigduizend uitnodigingen voor haar speciale verjaardagstalkshow, die werd gepresenteerd door Humberto Tan. “We zijn ontzettend blij dat we het in ieder geval op deze manier kunnen vieren“, zei Rob Verhofstad, voorzitter van het College van Bestuur van de HAN. Hij vertelde hoe de HAN zich in eerste instantie vooral richtte op onderwijs, maar dat er gaandeweg ook steeds meer aandacht kwam voor onderzoek en vragen vanuit de regio. “Ik denk dat we inmiddels op een aantal vlakken toonaangevend zijn, maar ondertussen zijn we ook stevig verankerd in de regio“, aldus Verhofstad. 

Op de vraag of er bij de HAN nog ruimte is voor groei, wijst Verhofstad op de uitdaging van Leven Lang Ontwikkelen. “De vraag is of je klaar bent met leren wanneer je een diploma hebt, of dat het dan pas begint”, zegt hij. “Kom je bijvoorbeeld weer terug bij je hogeschool nadat je een aantal jaar gewerkt hebt?” Op die manier komt er een nieuwe doelgroep bij, legt Verhofstad uit 

Felicitaties vanuit de politiek 

Gedurende het programma kwamen er videoboodschappen van notabelen voorbij. Daarbij was het eerst de beurt aan de burgemeesters. “Een lastig en ingewikkeld jaar om dit te vieren, maar fijn dat het in ieder geval kan. Geniet van dit moment, en dank voor al jullie inzet, zei Ahmed Marcouch, de burgemeester van Arnhem. “Er komt absoluut een mooiere en betere tijd aan“, voegde zijn Nijmeegse ambtscollega Hubert Bruls daar nog aan toe.  

Ook minister Van Engelshoven was van de partij. In haar videoboodschap feliciteerde ze de studenten en medewerkers van de HAN, en wees ze hen erop dat het juist in deze tijden belangrijk is om op dit soort momenten met elkaar verbonden te zijn. “Ik kijk met bewondering naar jullie veerkracht, jullie aanpassingsvermogen,” zei de minister tegen de docenten, “en ik kijk ook met bewondering naar de studenten. Jullie houden vol, en velen van jullie halen ook nog gewoon goede resultaten. Vier dit moment, en kijk vooral naar elkaar om. 

Oud-bestuurders leven mee 

Tussendoor vertelden onder andere Bridget Kievits en Yvonne de Haan, beiden HAN-bestuurders, over het reilen en zeilen op de HAN. Daarnaast vertelden een aantal studenten en docenten over de opleidingen, de verbinding met het werkveld en de maatschappelijke betrokkenheid vanuit de HAN.  

Aan het einde van de talkshow lieten een aantal oud-bestuurders van de HAN nog van zich horen. “Helaas kunnen we dit nu niet live met elkaar vieren, maar ik hoop dat de liefde voor studenten onverminderd leeft bij de HAN”, herinnerde oudbestuurder Kees Boele aan het motto van het instellingsplan uit 2015. Ook Ron Bormans, nu bestuursvoorzitter van de Hogeschool Rotterdam, sprak zijn felicitaties uit. “Ik hoop dat jullie een mooie dag hebben. Jullie verdienen het feest. Volgens mij gaat het jullie goed, en ik gun het jullie. Ik hoop nog heel veel mooie dingen van de HAN voorbij te zien komen.”  


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK