Sander van den Eijnden nieuwe voorzitter van de NVAO

Nieuws | de redactie
20 april 2021 | De NVAO krijgt vanaf september een nieuwe bestuursvoorzitter in Sander van den Eijnden, die in augustus afscheid neemt als bestuursvoorzitter van de Hogeschool Leiden. Dat schrijft minister Van Engelshoven in een Kamerbrief aan de Tweede Kamer.
Van den Eijnden is sinds 2016 bestuursvoorzitter bij de Hogeschool Leiden. Daarvoor was hij onder andere bestuursvoorzitter van de Open Universiteit en directeur–bestuurder bij Nuffic.

Sander van den Eijnden volgt daarmee Anne Flierman op, die deze week afscheid neemt van de NVAO. Van den Eijnden, die sinds maart 2016 bestuursvoorzitter van de Hogeschool Leiden is, neemt daar op 1 september afscheidDaarnaast is hij momenteel vicevoorzitter van de Vereniging Hogescholen. Ook die functie legt hij vanaf 1 september neer om aan de slag te gaan bij de NVAO. 

Meld u hier aan voor de ScienceGuide Nieuwsbrief

 

Voordat Sander van den Eijnden in 2016 aantrad als bestuursvoorzitter bij de Hogeschool Leiden was hij onder andere voorzitter van het College van Bestuur van de Open Universiteit en directeurbestuurder bij Nuffic. In de periode 1986-2002 vervulde hij verschillende functies bij het ministerie van onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zo was hij daar directeur MBO en Volwasseneducatie. Van den Eijnden is alumnus van de Rijksuniversiteit Groningen, hij studeerde daar Pedagogiek en Onderwijskunde.  

De afgelopen jaren schreef Van den Eijnden verschillende opinies over het hoger onderwijs voor ScienceGuide. Zo verzette hij zich in 2017 nog tegen de kwaliteitsafspraken die hij in strijd vond met de grondwet. Ook verzette hij zich vorig jaar hevig tegen het idee van betalen per studiepunt. Dat volgens hem getuigt van een ‘zoek het maar uit-mentaliteit’. Zo vreesde hij dat er met deze manier van hoger onderwijs tegen mantelzorgende studenten gezegd zou worden ‘koop maar wat minder studiepunten’, in plaats dat ze echt geholpen worden.  


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
«

ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan

OK