ScienceGuide staat voor verdieping. Dit is het platform waar de actualiteit en achtergrond elkaar ontmoeten op een inhoudelijke en doordachte wijze. Onder het uitklapteken vind je dus een toelichting, geheugensteun of voetnoot die de redactie of de auteur toevoegt. Dit doen wij om ervoor te zorgen dat wij in onze artikelen grondig en gedetailleerd in kunnen gaan op belangrijke details, zonder de lezer kwijt te raken.
Houding student als consument vraagt om studentenombudsman
Interview | de redactie
15 september 2021 | Studenten zijn zichzelf steeds meer als consument gaan zien; ze verwachten iets terug voor het collegegeld dat ze betalen, vertelt Lies Poesiat, sinds 2007 ombudsman bij de Vrije Universiteit. Zij ziet de verplichte aanstelling van een ombudsman voor studenten daarom als een logische stap. “Wij ombudsmannen verdienen ons salaris terug.”
“Toen ik begon als ombudsman was het nog niet sjiek om als student te klagen over geld; nu ziet de student zich echter als iemand die veel collegegeld betaalt, zeker wanneer dat het instellingstarief betreft”, vertelt Lies Poesiat, sinds 2007 ombudsman bij de Vrije Universiteit. Beeld: Archief Lies Poesiat
Onlangs verscheen het boek ‘Ombudswerk in het hoger onderwijs’ van Lies Poesiat. Nadat zij eerst
Om artikelen van ScienceGuide te lezen dient u ingelogd te zijn. Log hier in voor toegang tot artikelen.
Geen medewerker of student van een hoger-onderwijsinstelling? Klik hier om een zakelijk abonnement op maat af te sluiten.