Wie schitterden in het hoger onderwijs het afgelopen jaar?

Aankondiging | de redactie
2 augustus 2023 | Het afgelopen jaar was een tijd van ongekende dynamiek in het hoger onderwijs en de wetenschap, zowel in binnen- als buitenland. De redactie van ScienceGuide staat daarom weer klaar om de meest invloedrijke denkers en vernieuwers in deze sector te erkennen.
Foto Marcelo Jaboo

We pakken de traditie weer op om bij de opening van het academisch jaar bekend te maken wie het afgelopen jaar een stempel heeft gedrukt op het hoger onderwijs en de wetenschap – én wie u het aankomende jaar in de gaten moet houden. 

Wie heeft het verschil gemaakt? 

ScienceGuide roept lezers op om degenen te nomineren die het afgelopen jaar een onmisbare bijdrage hebben geleverd aan de kennissector. Of het nu gaat om de discussie over internationalisering, Open Science, diversiteit, studentenwelzijn, leven lang leren, Erkennen en Waarderen, academische vrijheid, de herwaardering van het beroepsonderwijs, de strijd tegen de werkdruk of de impact van lectoraten: overal hebben mensen zich ingezet om het verschil te maken. 

Niet alleen gevestigde namen 

De zoektocht beperkt zich niet tot gevestigde namen; ScienceGuide is ook op zoek naar nieuwe beloften die zich op de kaart hebben gezet. Het lijdt geen twijfel dat er briljante geesten zijn die vooral in de schaduw hebben gewerkt en het verdienen om in het zonnetje te worden gezet. Dat kunnen vanzelfsprekend ook studenten zijn.

Wie was volgens u de onmisbare schakel in het hoger onderwijs en de wetenschap? U heeft tot woensdag 30 augustus de kans om de nominaties naar ons te sturen. Nominaties insturen kan hier. Aan het begin van het nieuwe academisch jaar maken wij bekend wie de toppers van afgelopen jaar zijn en wie u het aankomende jaar in de gaten moet houden.  


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK