Nieuwsbrief, augustus 2013 - Nummer 32
 
 
 
 
 
 
Inspectie content over VU en UvA
IMG
 
Binnen de VU gaat het een stuk beter. De inspectie ziet veel meer interne openheid, maar onderstreept dat de bètafusie van VU en UvA pas kan werken als de instellingstoets van de NVAO groen licht geeft. En die voorwaarde maakt het allemaal ineens behoorlijk ongewis.


 
 
 
IMG
 
Een glimp van hun toekomst
 
 
 
 
"Als goed geïntegreerde Nederlander had ik eerst wat weerzin tegen het naar mijn smaak toch Amerikaanse concept. 'Dream big, reach for the stars.' Maar, verdomd, het werkt." Tanja Jadnanansing en Mitchell Esajas trekken conclusies uit de praktijk van de Junior Academy.


 
 
 
IMG
 
Voorkom een toneelstukje
 
 
 
 
"Als een hogeschool de instellingstoets onder voorwaarden haalt, dan is het gek dat die onder een minder strak regime komt te staan." Eduard Schmidt analyseert het werk bij HO-borging als student-panellid bij de NVAO. "Het is voor een deel ook gewoon je boerenverstand gebruiken."


 
 
 
IMG
 
Al het onderwijs en onderzoek open
 
 
 
 
Open access moet standaard zijn in onderwijs en onderzoek. Dat is de belangrijkste aanbeveling van SURF en zijn collega-koepels in Europa aan de EU. " 'Open' is een praktische en belangrijke modus operandi voor een effectief en innovatief wetenschap en hoger onderwijs systeem."


 
 
 
IMG
 
Ter bestrijding van de moedeloosheid
 
 
 
 
Na de fase van diagnose is hij aangeland in de fase van therapie. In zijn nieuwe boek wil Haagse lector Joris Voorhoeve liefst 100 mogelijkheden aanreiken van oplossingen voor grote maatschappelijke problemen.
 
 
IMG
 
Lectoraat haalt wereldrecord
 
 
 
 
Een lectoraat van de HAN zorgt voor een officieel wereldrecord. Meer dan 2000 scholieren werden in een stadion getraind in reanimatie en gebruik van Automatische Externe Defibrillators (AED) bij een hartstilstand. Daaraan wordt in de zorg en het HBO langjarig praktijkonderzoek gekoppeld.


 
 
 
IMG
 
Elke Amerikaan in kaart
 
 
 
 
Big data, sociale wetenschap en visueel design op hun best. Een uiterst verfijnde plattegrond van de USA laat de inwoners zien, met hun herkomst, "all 308,745,538 of us." De demograaf Dustin Cable maakte een ‘Racial Dot Map’ van het Amerika van vandaag. Dynamiek, integratie en segregatie tot in elk detail.


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Sienceguide 2013