ScienceGuide - Prinsjesdag editie
 
 
 
 
 
 
Studenten betalen Onderwijsakkoord
IMG
 
De concrete uitwerking van het toch nog gelukte NOA bevat een haar in de soep. Een deel van de €700 miljoen investeringen in PO en VO wordt afgeroomd bij de studenten. Het afschaffen van de basisbeurs moet de basisschool helpen.


 
 
 
IMG
 
Amsterdam maakt inhaalslag
 
 
 
 
De HvA is 20 jaar, maar stokoud. "In 1619 was er iets bijzonders opgericht: het opleidingsinstituut van de VOC," zeggen UvA/HvA- voorzitter Louise Gunning en nieuwe HvA-rector Huib de Jong. Het HBO is nog pril, maar wint profiel als "hogeschool van de stad, dichtbij de professies."


 
 
 
IMG
 
De hefboom voor verbetering
 
 
 
 
"Een slim College van Bestuur gebruikt ons ook om intern druk op de ketel te zetten. Iedereen wil immers een onderbouwde reputatie hebben van goed onderwijs en goed onderzoek." NVAO-voorzitter Anne Flierman over scherpere oordelen die meer ruimte geven voor een kwaliteitscultuur.


 
 
 
IMG
 
Munt slaan uit kennis
 
 
 
 
Bernard Wientjes doet op donderdag 19 september de aftrap voor een discussiecyclus over ondernemerschap bij De Haagse Hogeschool. Als voorschot en impuls voor het debat publiceert hij zijn visie op het belang van valorisatie van kennis, want juist daar moet en kan de student sterk in worden.


 
 
 
IMG
 
Hoogvliegers nodig
 
 
 
 
Tijdens de internationale conferentie over onderwijsexcellentie en honours programma’s Learning to Innovate van 010 Innovators in Rotterdam wordt het boek 'Hoogvliegers nodig' gepresenteerd. Ervaringen en visies vanuit HBO en WO zijn daarin gebundeld, specifiek gericht op professionele excellentie.
 
 
IMG
 
Snijden in futiele R&D
 
 
 
 
De nieuwe Australische regering is op Prinsjesdag een fraai schrikbeeld voor onze kennissector. Premier Abbott hakt in ‘futile research’ door alfa’s en gamma’s en zijn beleid om te sturen op inhoud in het onderzoek wordt al vergeleken met Noord Korea.


 
 
 
IMG
 
Volgend jaar de hoed van Maxima?
 
 
 
 
Sebastian Pleus is de modestudent die voor Prinsjesdag de hoed mocht ontwerpen voor Jet Bussemaker. Hij zag een "independent and strong woman" en vond inspiratie in "the color of her eyes". De HvA-student droomt al van volgend jaar, als Koningin Maxima toch ook een hoofddeksel moet hebben...


 
 
 
Als u deze Nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
020 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
? Copyright Sienceguide 2013