Nieuwsbrief, april 2014 - Nummer 15
 
 
 
 
 
 
Astronaut inspireert Pabo
IMG
 
“Als je kinderen enthousiast wil krijgen voor techniek, moet je hier zijn. Bij de lerarenopleidingen.” André Kuipers geeft gastles aan de Inholland Pabo en alles komt langs, van foutjes in Gravity tot het hondje Laika en rondslingerende emmers. “Jullie zijn de pioniers, bij jullie begint het.”


 
 
 
IMG
 
Merkels promotor opent Glass House
 
 
 
 
Angela Merkels ere-promotor in Nederland opent in Hannover het ‘Glass House’ van PBT en ScienceGuide, nadat zij met Mark Rutte zelf de Messe heeft geopend. Prof. Gerard Meijer is de eerste in een keur van optredens uit ons land bij de wereldtop van de high tech kennis en industrie.


 
 
 
IMG
 
Groei alleen is niet genoeg
 
 
 
 
"Ik ben meer dan op mijn wenken bediend!" Kristel Baele lacht, als ze vertelt hoe zij uit het universitaire wereldje overstapte naar het HBO in het HAN-bestuur, "omdat ik zag dat daar boeiende tijden zouden komen en er veel te doen was en ook veel ruimte voor innovatie."


 
 
 
IMG
 
Europa moet kabels trekken
 
 
 
 
"Laat je als ICT'er niet in het serverpark zetten! Jullie horen hogerop om strategisch mee te denken over technologische ontwikkelingen." Prins Constantijn porde de studenten van De Haagse Hogeschool flink op in hun ambitie.


 
 
 
IMG
 
Klaar voor tweede industrie tijdperk?
 
 
 
 
"We treden een tweede 'machine age' binnen, met een wapenwedloop tussen nieuwe technologie en banen. Opleidingen hebben we nodig om werk en banen niet te laten verdwijnen," zegt oud-ERC-President Helga Nowotny. Zij ziet donkere wolken opdoemen aan de horizon van het onderwijs.
 
 
IMG
 
Lerende economie door vormend onderwijs
 
 
 
 
Het WRR-advies 'Naar een lerende economie' verdiept zich volgens Johan Faber (Hanze) niet in het systeem van onderwijs. Toch zou dat moeten. "De 'lerende school' is een pijler van de lerende economie. Die school wordt gedragen door hooggekwalificeerde docenten."


 
 
 
IMG
 
Mobiel opladen met planten
 
 
 
 
Het kabinet zoekt iconen met baanbrekende en innovatieve ideeën. Op TEDx Binnenhof kwam onder het motto 'Global challenges, Dutch solutions' een aantal mogelijke iconen al bijeen. Van polders die zelf energie opwekken en schoorstenen voor krottenwijken tot "een stad die loopt op CO2."


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2013