Nieuwsbrief, april 2014 - Nummer 18
 
 
 
 
 
 
Bussemaker vertrouwt op 1 mei
IMG
 
Jet Bussemaker vertrouwt erop dat studenten zich tijdig inschrijven, ook met de nieuwe deadline van 1 mei. Zij denkt dat het gaat zoals altijd met studenten: ze wachten tot het laatste moment. Zij "verwacht er nog bijna 60.000" die zich op de valreep zullen melden. En dat dankzij Halbe Zijlstra!


 
 
 
IMG
 
Kinnesinne in HO-land
 
 
 
 
Soms zijn het net mensen. HO-instellingen zijn achter de hand gaan klagen over de LOI, toen deze zijn 'NVAO-keurmerk' ontving. Mocht dat vinkje met de aanbeveling ‘goedgekeurd’ wel in hun reclames?


 
 
 
IMG
 
Ophokuren nu ook in HO?
 
 
 
 
Beperking van de geldingsduur van een tentamen mag niet bedoeld zijn om rendementen op te schroeven. Verschoolsing zou nog meer dreigen. In de Tweede Kamer klinkt kritiek op OCW-plannen naar aanleiding van recente incidenten bij onder meer de Leidse universiteit.


 
 
 
IMG
 
Cultuuromslag bij blended learning
 
 
 
 
"Idealiter praten we over een jaar of drie helemaal niet meer over blended learning." Ank Boersma, onderwijsadviseur bij de Hanzehogeschool, ziet een cultuuromslag. "Het aantal docenten dat actief met digitale leermiddelen aan de slag gaat groeit nu echt." Hoe gaat dit HBO en WO nu veranderen?


 
 
 
IMG
 
Hoe krijgen we een slim Europa?
 
 
 
 
De Europese verkiezingen komen er aan en de Vereniging Hogescholen legt daarom belangrijke HO-vragen op tafel. Als inspiratie enige visies voor het debat daarover, want morgen - 24 april - kunt u met EP-kandidaten in het #HBOdiscours in Eindhoven over die vragen de diepte in.




 
 
IMG
 
Bruggen bouwen van biocomposieten
 
 
 
 
"De basis is werkgelegenheid creëren." Stenden en Windesheim zitten samen in een Center of Expertise voor de chemische industrie. "Wij doen hier aan innovatie die moet gaan zorgen voor extra bedrijvigheid met andere partijen."


 
 
 
IMG
 
Dodo kon wel zeereis aan
 
 
 
 
Boudewijn Büch juicht op zijn wolk. In 1647 reisde een van de laatst levende dodo’s van Mauritius naar Japan, als VOC-relatiegeschenk voor de adel daar. De dodo kon dus, in tegenstelling tot wat tot nog toe werd gedacht, lange tochten over zee overleven, zo blijkt uit onderzoek van de UvA.


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2013